Mobilisatie woensdag 21 september 2022

Mobilisatie woensdag 21 september 2022

De afgelopen twee jaar hebben wij onderhandeld, actie gevoerd, gesensibiliseerd, betoogd, petities getekend en hoorzittingen afgedwongen in het parlement. Allemaal met twee doelen voor ogen: de verhoging van de koopkracht en de aanpassing van de wet van ’96 die vrije loononderhandelingen onmogelijk maakt. Op 20 juni waren er we nog met meer dan 80.000 betogers in Brussel om deze twee eisen kracht bij te zetten.

Vandaag maken de hallucinant stijgende energieprijzen en een ongekende inflatie die de levenskost naar omhoog stuwt, onze eisen haast profetisch. De voor de zomervakantie door het ABVV geplande acties en staking vallen in een periode dat de bescherming van de koopkracht de hoofdbekommernis is van alle werknemers. De wegsmeltende koopkracht staat weliswaar in het brandpunt van het publieke debat maar efficiënte maatregelen blijven uit. Voor het ABVV zouden zou zo’n maatregel ondermeer kunnen zijn dat energie onder de controle van de overheid komt en de prijzen bevroren worden.

De werkgevers daarentegen misbruiken de energiecrisis om nog maar eens ten strijde te trekken tegen ons systeem van automatische loonindexering. Een automatische loonindexering die net de laatste dam is tegen een collectieve verarming van de werkende bevolking. We zullen er met zijn allen, alles aan moeten doen om hier tegenwerk tegen te bieden ter verdediging van die automatische loonindex.

De komende syndicale acties zijn daarom cruciaal!  De eerste afspraak is op 21 september op het Muntplein in Brussel voor een federale mobilisatie. Indien de regering niet snel handelt om onze koopkracht te redden, zullen hardere acties nodig zijn.

 

ABVV-mobilisatie
woensdag 21 september 2022 om 10u
Muntplein, Brussel

Praktisch

We verzamelen om 8 uur in de hall van het Centraal Station, koop zelf je ticket en bezorg het ons, eventueel samen met de ingevulde actiekaart, voor 4 oktober voor terugbetaling.

Deze trein kom aan om 9u06 in het Centraal Station van Brussel. Het Muntplein ligt op wandelafstand van het Centraal Station. Afspraak op het Muntplein om 10u.

Deel deze inhoud:

admin ABVV Agfa Gevaert

Reacties zijn gesloten.