Aandeelhouders zijn de helden van Corona op Agfa-Gevaert NV

Aandeelhouders zijn de helden van Corona op Agfa-Gevaert NV

 

Mortsel, Heultje, Wilrijk

woensdag 17 maart 2021

 

Aan alle arbeid(st)ers van Agfa-Gevaert NV.

Aandeelhouders zijn de helden van Corona op Agfa-Gevaert

Woensdag 10 maart 2021 werd tijdens de kwartaalresultaten bekendgemaakt dat Agfa-Gevaert voor 50 miljoen euro eigen aandelen gaat inkopen in de periode van 1 april 2021 tot 31 maart 2022. En nee dit is geen april grap! Erger nog , ook de 4 miljoen eigen aandelen die Agfa al bezat gaan door de papierversnipperaar. Alles samen een cadeau aan de aandeelhouders van 70 miljoen euro of 10% van alle aandelen van Agfa-Gevaert die vernietigd worden! Deze beslissing is genomen door de Raad van Bestuur waar een zekere Klaus Rohrig deel van uitmaakt. Klaus Rohrig bouwde via zijn investeringsfonds AOC een belang van 15.06% op in Agfa-Gevaert. Rorhig ook wel de pitbull genoemd blijft in een bedrijf met zijn fonds AOC zitten net zolang  als er waarde is uit te halen.

Deze beslissing van de Raad van Bestuur is onbegrijpelijk en wraakroepend. Alle dagen krijgen we te horen dat er geen geld meer is. Elke euro moet viermaal omgedraaid worden aldus de directie. Investeringen in personeel en installaties worden herleid tot een minimum. In vele afdelingen is er een te krappe personeelsbezetting en wordt de werkdruk en flexibiliteit met de dag hoger om niet te zeggen onhoudbaar. De visie van Last men Standing door te investeren in opleiding personeel en tewerkstelling is van ondergeschikt belang.

Terwijl er voor de elite blijkbaar geld in overvloed is. Denken we nog maar recent terug aan de 6 miljoen euro voor onze ex-CEO toen hij voorzitter af was en nu nog steeds in de Raad van Bestuur zit.

Dan is het vernietigen van aandelen een brug te ver voor ALLE werknemers. Dit is een slag in het gezicht voor hen die alle dagen zijn komen werken in moeilijke omstandigheden tijdens Corona. Voor de arbeiders was GEEN ruimte voor een premie terwijl zij de fabriek lieten draaien. WEL voor hen die enkel met het casinospel van de beurs zich VERRIJKEN!!

 

Namens de vakbonden

AC – ABVV : Vercammen Tom  ( woordvoeder )                                                                                ACV – CHEMIE : Simons Peter  ( woordvoerder )

Verlaeckt Bruno  ( AC- ABVV  Voorzitter  )                                                                                        Schoeters Paul ( ACV – CHEMIE  secretaris)

 

Deel deze inhoud:

admin ABVV Agfa Gevaert

Reacties zijn gesloten.