Agfa rondt verkoop IT-afdeling af

Agfa rondt verkoop IT-afdeling af

Gezien de onzekere economische context kiezen we er op dit moment voor om de opbrengst van de verkoop te gebruiken om de toekomst van onze onderneming veilig te stellen, om de strategieën van onze divisies verder uit te voeren en om langlopende schulden aan te pakken.

CEO AGFA-GEVAERT

Ondanks de coronapandemie kondigt Agfa-Gevaert de succesvolle afronding aan van een deel van HealthCare IT aan de Italiaanse Dedalus Groep voor een ondernemingswaarde van 975 miljoen euro. Het verkochte deel bestaat uit de activiteiten op het vlak van Healthcare Information Solutions (elektronisch gezondheidsrapport), de activiteiten op het vlak van Integrated Care in vijf landen, en de Imaging IT-activiteiten voor zover die geïntegreerd zijn in de Healthcare Information Solutions-activiteiten.

Het nieuws zal allicht tot opluchting leiden bij beleggers. Door de coronacrisis hangen veel deals aan een zijden draadje. Agfa benadrukt in het persbericht dat de hypermoderne Imaging IT software business geen deel uitmaakt van de verkoop.

Agfa lijkt niet meteen van plan om het geld uit te keren aan de aandeelhouders via een bonusdividend

bron : De Tijd 

Deel deze inhoud:

admin ABVV Agfa Gevaert

Reacties zijn gesloten.