Extra overleg m.b.t. het coronaviruspandemie

Extra overleg m.b.t. het coronaviruspandemie

Naar aanleiding van de bezorgdheid en ongerustheid bij de arbeiders ivm het coronavirus hadden wij crisisoverleg met de directie gevraagd.
De gezondheid en bescherming van alle arbeiders moet prioriteit nummer 1 zijn. Wij hebben aan de directie gevraagd om hun volle verantwoordelijkheid hierin te nemen.
Hun verantwoordelijkheid gaat nu buiten de fabriekspoorten  tot bij onze gezinnen thuis.
Wij en de arbeiders verwachten draconische maatregelen naar preventie en bescherming toe! Niet zoals nu, dat we achter de feiten van de corona tsunami aanlopen.
Aangezien iedereen zoveel mogelijk menselijke contacten moet vermijden  is er eigenlijk maar één oplossing. Alle arbeiders thuis laten!
De directie zegt dat Agfa als een essentiële dienst word gezien. Men staat in voor de belevering van de medische wereld en zal alles in het werk stellen om de productie te vrijwaren.
Er zullen wel een rits extra maatregelen worden genomen richting preventie en bescherming van de arbeiders (mondmaskers,social distancing 1.5 m afstand,kleedkamers,extra ontsmetten,…)
We hebben de vraag gesteld wat de essentiële diensten/afdelingen zijn en of deze allemaal prioritair nodig zijn.
De directie gaat dit bestuderen. Men gaat bekijken hoe en in welke afdelingen men mensen al dan niet beurtelings in tijdelijke werkloosheid wegens overmacht kan zetten.
Maandag 23 maart 14 uur is hier verder overleg over.

Deel deze inhoud:

admin ABVV Agfa Gevaert

Reacties zijn gesloten.