Pascal Juery nieuwe Chief Executive Officer van Agfa-Gevaert

Pascal Juery nieuwe Chief Executive Officer van Agfa-Gevaert

Vanaf 1 februari 2020 wordt Pascal Juery de nieuwe CEO van Agfa-Gevaert. Hij volgt Christian Reinaudo op, die de onderneming zal blijven ondersteunen als lid van de raad van bestuur.

Na een rigoureus selectieproces heeft de Raad van Bestuur besloten om Pascal Juery te benoemen als de nieuwe Chief Executive Officer van Agfa-Gevaert per 1 februari 2020.

Pascal Juery, 54 jaar oud en afkomstig uit Parijs, Frankrijk, is afgestudeerd aan de ESCP Business School. Hij biedt meer dan 30 jaar ervaring in de chemische en geavanceerde materiaalindustrie. Pascal Juery begon zijn carrière in de financiële wereld en demonstreerde al snel zijn vermogen om verschillende internationale bedrijven te leiden en belangrijke functionele verantwoordelijkheden te dragen. De afgelopen 10 jaar was hij lid van het uitvoerend comité van Rhodia en vervolgens van Solvay, waar hij actief deelnam aan de groepsportfolio en de bedrijfstransformatie.

Klaus Röhrig, voorzitter van de raad van bestuur van Agfa-Gevaert: “We zijn verheugd Pascal Juery te verwelkomen als de nieuwe CEO op een beslissend moment in het transformatieproces van de Groep. Zijn eerdere ervaring in het uitvoerend management van een internationaal bedrijf in het midden van een transformatiereis zal hem in staat stellen Agfa-Gevaert te leiden in zijn snel veranderende markten. ”

Pascal Juery, toekomstige CEO van Agfa-Gevaert: “Ik ben er trots op om lid te worden van Agfa-Gevaert, een wereldwijd toonaangevend hightechbedrijf dat zich met succes heeft geherpositioneerd in de digitale wereld. Ik kijk ernaar uit om het transformatieproces met het getalenteerde team van Agfa-Gevaert voort te zetten en daarmee duurzame en winstgevende groei te realiseren. ”

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 12 mei 2020 zal door de raad worden gevraagd om Pascal Juery te kiezen als bestuurder om hem onmiddellijk daarna als directeur aan te stellen.

De Raad van Bestuur wil Christian Reinaudo bedanken voor zijn inzet en waardevolle bijdrage als CEO aan de ontwikkeling van Agfa-Gevaert in het afgelopen decennium.

Klaus Röhrig, voorzitter van de raad van bestuur, zei: “Christian Reinaudo nam de positie van CEO in op 1 mei 2010 onder moeilijke omstandigheden. Na de wereldwijde economische crisis in 2008-2009 wist hij het bedrijf te stabiliseren en de winstgevendheid te herstellen. Hij implementeerde een groeistrategie voor alle bedrijfsactiviteiten van de Groep die, zoals de resultaten van de laatste twee kwartalen laten zien, vruchten begint af te werpen. Met de geplande afstoting van een deel van de IT-activiteiten van Agfa HealthCare voor ogen, zal het bedrijf de nodige middelen hebben om deze groeistrategieën verder te ontwikkelen. ”

Over Agfa-Gevaert

De Agfa-Gevaert Groep bestaat uit twee bedrijven: Agfa en Agfa HealthCare. Agfa is een toonaangevend bedrijf in beeldtechnologie, met meer dan 150 jaar ervaring. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie, voor de gezondheidszorg en voor specifieke industriële toepassingen. Agfa heeft drie divisies: Offset Solutions, Digital Print & Chemicals en Radiology Solutions. Agfa HealthCare is verantwoordelijk voor de IT-divisie Imaging. Deze divisie levert zorgaanbieders innovatieve IT-oplossingen.

Het hoofdkantoor en de moedermaatschappij van de Agfa-Gevaert Groep bevinden zich in Mortsel, België. De grootste productie- en onderzoekscentra van de Groep bevinden zich in België, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, China en Brazilië. De Groep is wereldwijd commercieel actief via verkooporganisaties die in volle eigendom zijn in meer dan 40 landen. In landen waar het geen eigen verkooporganisatie heeft, wordt de markt bediend door een netwerk van agenten en vertegenwoordigers.

Deel deze inhoud:

admin ABVV Agfa Gevaert

Reacties zijn gesloten.