exclusieve onderhandelingen verkoop HealthCare IT-activiteiten

exclusieve onderhandelingen verkoop HealthCare IT-activiteiten

Agfa-Gevaert Groep begint exclusieve onderhandelingen voor de verkoop van een deel van haar HealthCare IT-activiteiten aan Dedalus Holding S.p.A.

Zoals aangekondigd op 14 mei 2019, heeft de Raad van Bestuur beslist om binnen het kader van het transformatieproces van de Agfa-Gevaert Groep de verkoop van een deel van Agfa HealthCare te onderzoeken.
Vandaag kondigt de Agfa-Gevaert Groep aan dat met Dedalus Holding S.p.A. exclusieve onderhandelingen opgestart zijn voor de verkoop van een deel van haar HealthCare IT-activiteiten (de “Business”). De Business bestaat uit de activiteiten op het vlak van Healthcare Information Solutions en Integrated Care, alsook de Imaging IT-activiteiten voor zover deze activiteiten nauw geïntegreerd zijn in Healthcare Information Solutions-activiteiten. Dit is vooral het geval in de DACH-regio, in Frankrijk en in Brazilië.
De voorgenomen transactie is onderworpen aan het gebruikelijke overleg met de werknemers, regulatoire goedkeuringen en opschortende voorwaarden. Verwacht wordt dat – volgend op een positieve afloop van de onderhandelingen – de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2020 afgerond zal zijn. Als gevolg van deze transactie zou Dedalus Holding S.p.A. 100% van de Business verwerven voor een enterprise value van 975 miljoen euro, aan te passen met de gebruikelijke correcties voor werkkapitaal en nettoschuld.
Christian Reinaudo, CEO van de Agfa-Gevaert Groep, zei: “Met de verwachte verkoop van de Business – die een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen euro genereert – zal een nieuwe mijlpaal in ons transformatieproces bereikt worden. We kijken uit naar deze belangrijke stap. We geloven dat de Business zich met Dedalus Holding S.p.A. als eigenaar verder zal ontwikkelen tot een toonaangevende pan-Europese speler in de HealthCare IT-markt. In de toekomst zal Agfa HealthCare zich concentreren op Imaging IT Solutions, voortbouwend op zijn strategie om bijzondere meerwaarde aan zijn klanten te bieden, met het Enterprise Imaging-platform als vlaggenschip. Het is onze ambitie om de omzet te doen groeien en om de EBITDA-marge geleidelijk op te trekken van het huidige mid-single digit percentage van de omzet naar double digit percentages.”

Deel deze inhoud:

admin ABVV Agfa Gevaert

Reacties zijn gesloten.